Perkek A perkek új szintre emelik a játékot. Szokásunkká válhat, hogy megpróbáljuk mindet begyűjteni - ha sikerül, teljesen másképp játszhatunk.

Perk 1

Bomb Squad (robbantási osztag)
Észleljük a pályán elrejtett robbanószereket (ikonnal vannak jelezve). Hasznos, ha olyan emberekkel játszunk, akik szeretnek robbantgatni - vagyis a pálya C4-gyel és Calymore-okkal van telepakolva. A Bomb Squad perket a 14-es szinttől érhetjük el - Staff Sergeant I.

C4 Explosives (C4 robbanószerek)

Kettő C4-et kapunk, amit a tűz gomb lenyomásával aktiválhatunk - ha ehhez van rendelve az elsődleges fegyverünk, akkor a gombot kétszer kell lenyomnunk. A Call of Duty 4-ben nincsenek binokuláris távcsövek, tehát minden esetben meg kell bizonyosodnunk ellenfeleink helyzetéről, mielőtt rájuk indulunk. A C4-eket a 2. szinttől érhetjük el - Demolitions Class, Private I.

Claymore
A Claymore-ok olyan aknák, amik akkor robbannak fel, ha az emberek a hatósugarukba lépnek. A Calymore-ok lézeres szenzorokkal működnek és ezeket rendszerint akkor vesszük észre, ha beléjük botlunk. A robbanás irányított, ezért a Claymore perk nem igazán hasznos az olyan helyzetekben, amikor robbanószereket kellene használnunk. A Claymore (mindkettő) a játék elejétől elérhető.

RPG-7

Két rpg rakétát kapunk, ami nagyon hasznos, ha helikoptert akarunk leszedni. De azért autókba és egyéb tárgyakba is beleküldhetjük és óriási, ha spawn pontokra lőjük ki egy gránát után.

Special Grenades (különleges gránátok)
Három speciális gránát (CS- könnygáz, HGR- kézigránát, INCEN TH EA -6842-046 - villanógránát) áll rendelkezésünkre. Az elképesztő gránátok használatával nagyszerű lehetőséget kapunk, hogy kiderítsük ellenfeleink pozícióját - aztán akár le is rohanhatjuk őket késünkkel még akkor is, ha elég messze vannak.

Frag (repesz)
Három repeszgránátot kapunk, de ez nem ilyen egyszerű. Ha eljutunk idáig, a pályák is tele lesznek gránátokkal - próbáld meg elkapni és visszadobni őket! Ez a perk a 41-es szinttől elérhető - Colonel I.

Bandolier (töltényheveder)
Extra töltényeket kapunk fegyverünkhöz. Jól kiegészíti a Double Tap perket. Ha szeretsz össze- vissza lövöldözni, mindenképp ki kell próbálnod! A Bandolier perk a 32.szinttől elérhető - Captain I.

Perk 2

Juggernaut (isteni erő)
Sokkal több sebzést szedhetünk be a szokásosnál - sokkal tovább maradunk lábon.

Sleight of Hand (bűvész-kéz)
Fegyverünket sokkal gyorsabban tölthetjük újra - és ha nem tudunk célozni de szeretünk össze-vissza lövöldözni, ebben az esetben ezt úgy tehetjük meg, hogy nem kell foglalkoznunk az újratöltéssel vagy a munícióval. Nagyon jól jön azoknak, akik shotgunnal nyomulnak, de negyjából összesen ennyien használhatják. A Sleight of Handet a 20. szinttől használhatjuk - Master Sergeant I.

Stopping Power
Fegyverünk nagyobb sebzést okoz. A Mini Uzihoz, ami nagyon gyors de nem túl erős fegyver, kiváló választás.

UAV Jammer (radar-zavaró)
Az UAV Jammer perk segítségünkre lesz hogy eltűnjünk a radarról - még akkor is, ha közben tüzelünk. Ez a perk hasznos, ha tapasztalt játékosok ellen játszunk, akik beleszoktak a játékba és sasszemmel figyelik a radart és az összes rejtekhelyet. I Dead Silence perkkel és késsel kombinálva nagyon bejöhet. Az UAV Jammer a 11. szinttől elérhető - Sergeant I.

Sonic Boom (nagy erejű robbantás)

Robbantásaink nagyobb károkat okoznak. Martyrdom perkkel kombinálva kifejezetten nagyszerű - láthatjuk is, hogy a megnövelt erejű gránátunkkal hány embert sikerül magunkkal rántanunk.

Overkill (túlfegyverzettség)
Lazán a legjobb perk a játékban, az Overkill lehetővé teszi, hogy két elsődleges fegyverünk legyen egyidejűleg. Ez azt jelenti, hogy egyszerre válthatjuk valóra álmainkat mesterlövészként és shotgunnerként. Simán váltogathatjuk pisztolyunkat egy másik fegyverrel - ez nagyszerű, mivel a fegyverek újratöltése tovább tart, mint felcserélni őket, de azért is, mert olyan pályák is megnyílnak előttünk, ahol mindenki ACOG-vel és/vagy LMG/SMG-vel mászkál, vagy pont azzal, ami nekünk is van. Nagyszerű, mindenképp ki kell próbálnod! A 38. szinttől elérhető.

Double Tap
Megnöveli a tűz sebességét. Elősegíti a lassú a tűzsebességű fegyverek kiegyensúlyozását, valamint jobbá teszi az olyan fegyvereket, mint például az M16. A Bandolier perkkel remek, így sokkal több muníciónk van hozzá. A Double Tap perk a 29. szinttől elérhető -1st Lieutenant I.

Perk 3

Extreme Conditioning (kivételes kondíció)
Sokkal hosszabb ideig futhatunk és jó hasznát vehetjük olyan pályákon, ahol a célpontig gyorsabban kell elérnünk a többieknél, vagy olyan meleg helyzetekben, amikor menekülnünk kell. Körülbelül kétszer hosszabb ideig bírjuk a futást.

Steady Aim (pontos célzás)
Jobb célzást tesz lehetővé. Futás közben sokkal pontosabban tudunk célozni. Ezzel a perkkel részben visszatér a korábbi COD játékokra jellemző pontos célzás.

Last Stand (8) (utolsó helyzet)
Utolsó lehetőséget kapunk, hogy lelőjük azt, aki végzett velünk saját pisztolyunkkal. Ez hasznos lehet olyan szervereken, ami tele van kezdőkkel - mivel nagyon gyorsan rászoknak, hogy így végezzenek ellenfeleikkel. Ezen kívül akkor is, ha közepes és magas rangú játékosok a Martyrdom perket használják, mivel normál esetben összesen egy pisztolyunk van amit rájuk szegezhetünk, de ha azt elsütjük, akkor cserébe kapunk egy gránátot - és végünk. A Last Stand perk a 8. szinttől elérhető - Corpral II.

Deep Impact (nagyobb átütőerő)

A legtöbb fegyverből kilőtt golyó áthatolhat az acéltárgyakon, ládákon és vékonyabb falakon. The Deep Impact perk ezt megtetézi, még a leggyengébb fegyverek ereje is megnöveli. Az M16 és P90 esetében kiváló.

Dead Silence (síri csönd)

Ha szeretsz lopakodni és csendben támadni, akkor ez a perk remek választás. Jóformán hangtalanul osonhatunk, tehát nem hallatszanak léptein a padlón, ha odalépünk leendő áldozatunk mellé és arra várakozunk, hogy lemészároljuk őket késünkkel. Érdemes hangtompítós fegyverrel és UAV-zavaróval kipróbálni. Vagy persze egy késsel! A Dead Silence a 44. szinttől elérhető - Brigadier General I.

Iron Lungs (vastüdő)

Nagyon érdekes. A mesterlövész osztály nagy kavarodást okozott, mivel a CoD4-ben a mesterlövészeknek elég nehéz dolga van. Ez a perk vizont lehetővé teszi, hogy sokkal tovább visszatartsuk a lélegzetünket - tehát tovább álljunk készenlétben fegyverünkkel. Azt mondják, az egész Cod4 trükkje ez a perk - visszatarthatjuk lélegzetünket miközben bemérjük a célt és sokkal több idő áll rendelkezésünkre, hogy telibe találjunk valakit. Érdemes kipróbálni egy 50 milis Barrettel. Az Iron Lungs a 26. szinttől elérhető - 2nd Lieutenant I.

Eavesdrop (lehallgatás)
Érdekes, amikor harc közben kihallgathatjuk ellenfeleink beszédét. Nem vagyok benne biztos, hogy már kipróbáltad-e, de kihallgathatjuk őket, miközben az UAV-ról, a megmozdulásaikról és ehhez hasonlókról beszélnek. Nagyszerűen alkalmazhatjuk azok ellen, akik a lopakodós perket használják - nehezen fedezhetjük fel őket a pályán és a radaron. Az Eavesdrop perket a dead silence előtt oldhatjuk fel - a 35. szinten - Major I.

Martyrdom
Az egyik legnépszerűbb perk - és egyben a legbosszantóbb. Halálunk után élesített gránátot dobhatunk gyilkosunkra, hogy megtoroljuk halálunkat. Mindenkinek gyorsan el kell pucolnia a legyártott hullái mellől, mivel pont úgy vadásznak ránk, mint a Last Standjuk lenne. Épp ezért ha odalopózunk valakihez, aki épp azon ügyködik hogy kinyírjon valakit, felkészültnek kell lennünk - gyorsan elő kell kapnunk a pisztolyunkat hogy lelőjük mielőtt elpucolna. Ezen kívül, ha az egyik csapattagunk zárt helyen megöl egy ellenséget, akkor óvatosnak kell lennünk, nehogy az ajtóban lekapjanak mindkettőnket. Végül, ha tehetjük, meg kell próbálnunk felszedni a gránátot - megkínálhatunk vele egy másik ellenséget. A Martyrdom a 17. szinttől elérhető - Gunnery Sergeant I.

(Gabi)
Forrás: cod4.ogi.hu

Oldalmenü
Naptár